Laten we het eens van de positieve kant bekijken

Het zijn bittere tijden. Het Coronavirus slaat om zich heen en laat zijn dodelijke sporen achter. Angst om ziek te worden regeert. De virologen verwachten dat 60% van de Nederlandse bevolking besmet raakt. Wie weet gaat het land volledig op slot en mogen we niet meer naar buiten. Daarom hamsteren we de supermarkten leeg en leven we op lang houdbare melk, pasta, chips en wc-papier. Het sociale leven staat op een laag pitje, even een knuffel zit er voorlopig niet in. Bedrijven en zzp’ers hebben het moeilijk. Ellende alom. Het is de hoogste tijd voor een positief geluid, al is het maar een beetje.

Lees meer »

Wie heeft er nou zin om lange saaie teksten te lezen?

Teksten. Ellenlange lappen tekst. Een woordenbrij waar maar geen einde aan komt. Pfff. Dit herken je ongetwijfeld. De lust wordt je ontnomen om te gaan lezen. Maar soms moet je zelf wel eens een stukje schrijven. Bijvoorbeeld een brief, een blog of een verslag. En dan wil je toch ook graag dat het gelezen wordt. Dat de lezers na de eerste zin niet afhaken. Om dat te voorkomen geef ik je een aantal praktische tips.

Lees meer »

Er was eens een bijenboerderij...

Marketeers hebben het tegenwoordig over storytelling en het merkverhaal. ‘Ha, het verkopen van gebakken lucht!’, zul je misschien denken. Dat is natuurlijk vaak het geval. Echter, een goed en oprecht verteld verhaal over een winkel of merk kan ook raken en impact hebben op je gevoel en de keuzes die je maakt. Of het nu gaat om een pot honing, een fietswinkel of een restaurant. Zomaar drie situaties waar het verhaal impact heeft.

Lees meer »

Hier komt niet nog een koffiebar!

Laat ik maar direct duidelijk zijn. Dit stukje gaat niet over toffe koffietentjes, baardbarista’s en opgeklopte melk. Maar de kop boven deze blog was blijkbaar intrigerend genoeg om te gaan lezen. En daar gaat dit verhaal dan weer wel over. Over de kracht van een sterke zin, kop, naam of slogan. Over aandacht trekken, interesse opwekken, verwachtingen scheppen en beklijven.

Lees meer »

Laten we naar de maan gaan!

Naar de maan? Daar zijn we toch al geweest? Toch? Dat klopt, 50 jaar geleden, op 21 juli 1969, zette Neil Armstrong als eerste mens voet op de maan. Met recht een grote prestatie. Het heeft de mensheid kennis opgeleverd over het ontstaan van de aarde. Het heeft aan de wieg gestaan van talloze innovatieve ontwikkelingen. Maar het was natuurlijk ook een prestige zaak. De USA kon zich op de borst slaan. “America First”, zou the Donald hebben geroepen. Een retourtje maan staat daarom wederom op menig bucketlist.

Lees meer »

Waar gaan we eten?

Je bent op vakantie. Laten we zeggen, ergens aan de Griekse westkust ter hoogte van Corfu. Het weer is heerlijk, het is niet verzengend heet en er staat een lekker briesje. Kortom, de temperatuur is aangenaam. Het was een prima dag om aan het strand te vertoeven. Ondertussen is het een uur of acht ’s-avonds. Je hebt je opgefrist en begint trek te krijgen. Daarom stel je je partner de belangrijke vraag: “Waar zullen we eens gaan eten vanavond?”

Lees meer »

Als je haar maar goed zit!

Is er een verband tussen haardracht en leiderschap? Je gaat het haast denken als je kijkt naar de flamboyante kapsels van (wereld)leiders als Donald Trump, Kim Jong-un, Silvio Berlusconi en Daniel Ortega (de snor van Venezuela). Hun leiderschap kenmerkt zich door haantjesgedrag. Kapsels fungerend als hanenkam om zichzelf nog groter te maken en te tonen dat er niet met hen te spotten valt.

Lees meer »